Световният икономически форум публикува проучване, което класира страните по цял свят, в които хората живеят най-дълго.

В изследването са включени както финансово състояние на гражданите, така и начина им на живот и благополучието на хората.

Не е тайна, че най-богатите и развити в държави в света се радват и на най-дълголетно население. Гражданите на тези страни, които представи Business Insider, имат достъп до качествено здравеопазване, както и се хранят по-здравословно и с по-полезни храни.

Ето го и списъка с топ 10 на страните в света, чиито жители живеят най-дълго.

10.Люксембург

Жителите на Люксембург имат средна продължителност на живота от 82.2 години. Страната има малко на брой население, но пък разполага с качествено здравеопазване.

9.Израел

Средната продължителност на живота в Израел също е 82.2 години. Мъжете в страната имат един от най-високите проценти на средна продължителност на живота, въпреки задължителната военна служба.

8.Австралия

Австралийците живеят средно по 82.3 години. Според Световната здравна организация подобряването на здравеопазването се е отразило на увеличението на дълголетието в страната.

7.Франция

Жителите на романтичната страна живеят 82.4 години. Французите имат едно от най-ниските нива на страдащи от наднормено тегло, което допринася за средната продължителност на живота.

6.Сингапур

Сингапурците живеят средно по 82.6 години, а продължителността на живота в страната се е покачила за последните 30 години.

5.Италия

В Италия средната продължителност на живота е 82.7 години, а всички италианци имат достъп до почти еднаква храна.

4.Швейцария

В една от най-развитите европейски страни средната продължителност на живота е точно 82.8 години.

3.Испания

Испанците живеят средно по 83.1 години, а свежите зеленчуци и рибата са задължителна част от менюто на жителите в страната.

2.Япония

В Страната на изгряващото слънце човешкият живот продължава следно 83.6 години.

1.Хонконг

Жителите на азиатската държава живеят средно по 84 години, а хората внимават с какви съставки се хранят.