Германия изобилства от величествени замъци, напоени с история. Подобно съоръжение грее от почти всеки хълм из ширините на западната държава. Много от тях функционират и като хотели, в които може да се пренощува.

Любителите на подобни изживявания ежегодно посещават разпръснатите из провинцията богато украсени домовете, а ето и трите замъка в Германия, представени от Business Insider, които се нареждат сред най-добрите и междувременно красиви места за пренощуване от подобен тип.

Замъкът на Спящата красавица

Снимка 262188

Източник: GettyImages

Замъкът на Спящата красавица или Dornroeschenschloss Sababurg традиционно се смята за вдъхновение за разказвачите на приказки от много години насам.

Замъците са свързани и с историите на Братя Грим, в които участват множество крепости, включително и Замъкът на Спящата красавица.

Burg Hotel Hornberg

Снимка 262189

Източник: Wikipedia

Замъкът е сгушен в долината Некар, а мястото е известно като дом на много рицари. Портретите им все още могат да бъдат разгледани по стените на замъка, а разположението му е изключително подходящо за търсещите романтични усещания, тъй като се намира в близост до лозови насаждения.

Burg Rabenstein

Снимка 262190

Източник: Wikipedia

Историческото място се намира в Баварската долина. Замъкът е устоял на времето, а за него се знае, че е съществувал още по управлението на Баварската династия.