Технологичният акселератор на HTC - VIVE X, е избрал българска компания в поредния рунд на финансиране на технологични стартъпи. Родният екип на "Quark VR" е един от осемте, които са включени в програмата в Сан Франциско.

Продуктът на софийския екип "отрязва кабелите" на най-високотехнологичните платформи за виртуална и добавена реалност. Чрез едноименния софтуер производителите на платформи като HTC Vive и Oculus Rift ще могат да ги правят безжични, което увеличава неимоверно качеството на изживяването за крайния потребител. Подобно подобрение ще помогне и за значително по-бързото разрастване на V/А/МR (Virtual/Augmented/Mixed Reality) пазара.

Снимка 327781

Източник: Quark VR

"Имаме напълно функционален прототип на безжичен HTC Vive, работещ с нашата технология за компресия и стрийминг", казва Красимир Николов, съосновател на Quark VR. "Някои от най-големите VR инвеститори в света поискаха среща с нас и при заминаването ми към Силициевата долина идната седмица предстоят много интересни разговори."

Благодарение на инвестицията, размерът на която не се уточнява, компанията започна да търси и нови членове на екипа.

Общият бюджет на VIVE X е 100 милиона долара. Освен финансова помощ, Quark VR ще получат и техническа помощ, както и възможността да се срещнат и да разговарят с лидери в сектора.