685 хил. от общо предложени 875 хил. акции на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД бяха изтъргувани в общо 95 сделки на Българската фондова борса (БФБ) до ранния следобяд на първия ден от публичното им предлагане. Така компанията се превърна в лидер по оборот на БФБ днес с над 5,2 млн. лв.

Първият транш, който представлява 7% от общо 12,5 млн. акции, започна тази сутрин и ще продължи до 19 юни. При достатъчен интерес акционерите могат да пласират още 875 хил. акции, е записано в конспекта.

"Листването на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" е знаково за българския капиталов пазар, тъй като това е втората водеща високотехнологична компания, която става публична през последните пет години. IT секторът отбелязва растеж, перспективен е и има сериозен капацитет да се превърне в двигател на възстановяването на икономиката на страната ни след пандемията", каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

"Разглеждаме дебюта ни на фондовата борса, и като цяло публичността на компанията, като стъпка в израстването на нашите разбирания, модел на управление и готовност за бъдещ растеж. Радваме се, че ще дадем възможност на нови акционери да се докоснат до това, което е ТБС, нашата култура и заряд. Вярвам, че сред новите акционери ще намерят място и част от нашите служители. Аз и целият ми екип приемаме предизвикателството да бъдем единственият системен интегратор на БФБ с голяма доза отговорност и заряд", каза Иван Житиянов, изпълнителен директор на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп".

На Българската фондова борса (БФБ) ще бъдат предложени 30% (3,75 млн.) от акциите на дружеството, които досега бяха собственост на трима акционери - Любомир Минчев, Спас Шопов и Иво Евгениев. Продажбата ще се извърши на два транша - през юни и през септември.

Дружеството предвижда преди втория транш да изплати дивидент от 4 млн. лв.

"Телелинк" излиза на борсата след седмица

"Телелинк" излиза на борсата след седмица

На инвеститорите ще бъдат предложени поне 875 хил. акции