Нискотарифната авиокомпания Ryanair ще пусне бюджетни полети между Букурещ и София. Тя ще добави линията между двете столици от август месец, като тя ще бъде част от планираните нови пътувания от Румъния за лято 2021 година.

Полетите ще се извършват 2 пъти седмично - в понеделник и петък, като резервациите за пътуванията вече са достъпни на сайта на компанията.

Преди дни от Ryanair обявиха, че ще пуснат още няколко нови линии от София за летните месеци. Те включват дестинации, като Малага, Малта и Загреб. Първо ще бъдат пуснати тези до Испания - от юли месец. Останалите ще се извършват от август.

През май месец ирландския авиопревозвач обяви резултатите си за последната финансова година. Компанията отчете рекордна загуба, след като ограниченията около пандемията спряха 80% от полетите ѝ.

Ryanair отчете загуба преди данъци в размер на 815 милиона евро или 989 милиона долара. През изминалата финансова година, приключила в края на март, компанията е превозила 27,5 милиона пътници при близо 150 милиона за предходната.

Ryanair с рекордна загуба след 80% спад на полетите си по време на пандемията

Ryanair с рекордна загуба след 80% спад на полетите си по време на пандемията

От авиопревозвача обаче са убедени, че възстановяването на сектора е започнало