GlobalLogic - компания от Hitachi Group и лидер в дигиталното инженерство, обяви, че е подписала окончателно споразумение за придобиване на Fortech - водеща компания за софтуерни инженерни услуги, базирана в Румъния. Със седалище в Клуж-Напока, Fortech прилага своите технологии към стотици клиенти и има над 1000 дигитални проекта за близо две десетилетия работа - опит, който в крайна сметка позиционира компанията като една от най-големите водещи румънски независими фирми за дигитално инженерство, пишат румънските медии.

С над 1100 души екип, Fortech има бизнес в четири града в Румъния, който е с широк спектър, обхващащ различни индустрии. 

"Fortech е водеща фирма с доказан опит и специализация в технологиите, които са необходими за дигиталната еволюция," коментира Нитеш Банга - президент и главен изпълнителен директор на GlobalLogic, допълвайки, че сделката "допълнително ще засили присъствието на GlobalLogic в Европа и ще ускори достъпа на компанията до богатия технически талант в Румъния".

Hitachi Energy разширява завода си в Севлиево

Hitachi Energy разширява завода си в Севлиево

Компанията създава и 180 нови работни места

Основана през 2003 година, Fortech предоставя пълен спектър от цифрови инженерни услуги, включително архитектурен дизайн, разработка на софтуер, DevOps, осигуряване на качеството и анализ на данни. Компанията успешно е проектирала, изградила и поддържала продукти за клиенти в редица индустрии, като е фокусирана в Cloud, IOT и SaaS.

Компанията притежава дълбок опит в областта на шест ключови сектора с висок растеж: автомобилостроене, банкиране и финанси, здравеопазване, производство, професионални услуги и технологии, медии, телекомуникации. 

"Гордеем се с нашето наследство, което се основава на това да помагаме на компаниите да осъзнаят силата на трансформиращите дигитални решения", заяви Калин Вадува - главен изпълнителен директор на Fortech. 

Инвестицията на GlobalLogic във Fortech е част от многогодишна стратегия, предназначена да установи по-широко навлизане на европейските пазари, като същевременно позволява на компанията да обслужва по-добре своите клиенти по целия свят от гледна точка на доставките. Това придобиване допълнително ще позволи на GlobalLogic да увеличи силните страни на Hitachi в областта на информационните технологии, операционните технологии и продуктите и да ускори растежа си, помагайки за разширяване на бизнеса.

Украинска и румънска компании инвестират €150 милиона в енергийни проекти в Румъния

Украинска и румънска компании инвестират €150 милиона в енергийни проекти в Румъния

Мащабната инвестиция е за развитието на зелената енергия в страната