Собственикът на платформата Broshura.bg - българската "Проспекто Груп", ще стане част от германска група с дейност на пазарите в Германия, Австрия Швейцария и Франция. Фирмата ще бъде придобита от Offerista Group, става ясно от официално съобщение.

Двете компании ще обединят бизнеса си, който е насочен към онлайн платформи, на които потребителите могат да открият оферти на веригите за търговия на дребно.

Сделката ще позволи на българската "Проспекто Груп" да получи достъп до 40 милиона потребители, както и да бъде представена на нови пазари в Европа. Offerista Group има четири офиса в ключови европейски градове - Берлин, Есен, Виена и Париж.

"С придобиването на българската компания продължаваме да разрастваме успешно бизнеса си на нови пазари и да предлагаме на клиентите ни още по-качествени решения с по-голямо пазарно покритие," коментира Бенджамин Тум, който е управляващ директор на германската група.

"Offerista Group имат ясна визия и силна цел - да се превърнат в европейски лидер в ритейл маркетинга. Партньорството ни с тях ще ни позволи да обединим усилията и екипите си в една по-голяма група, притежаваща по-мащабна мрежа и повече ресурси", посочва от своя страна изпълнителният директор и създател на "Проспекто Груп" Оги Попов.

Българското дружество е една от големите дигитални ритейл маркетинг платформи в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Тя има офиси в София, Будапеща и Букурещ. Компанията има 30 служители и обслужва над 100 вериги за продажби на дребно в 16 страни в региона.

Offerista Group е една от водещите дигитални ритейл маркетинг платформи в Германия, Австрия и Швейцария. Компанията има 110 служители, а предоставяните от нея решения достигат до малко над 38 млн.души. Компанията е базирана в Дрезден и има офиси още в Берлин, Есен, Виена и Париж.