Новата отсечка с една метростанция е завършена и в момента се правят тестови изпитания. Днес министър Московски, кметът Йорданка Фандъкова и инж. Стоян Братоев пропътуваха разстоянието между новоизградената метростанция „Витоша” и метростанция „Джеймс Баучер”.

Очакваният ефект, след пускането на новата отсечка, е пътниците, използващи метрото да се увеличат с над 20 000 пътници дневно. Така, общият брой пътуващи в работен ден ще достигне 350 000.

Изпълнител на проект “Разширение на Линия 2 от МС "Джеймс Баучер" до МС "Витоша" е Обединение "Метро Черни връх – 2013". Общото финансиране по двете програми е на стойност малко над 41 млн. лева, от които 19,5 млн. лева са осигурени от ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. и 22,1 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г.

След завършването на проекта общата дължина на метрото става 40 км с 35 метростанции, допълниха от транспортното ведомство.

Междувременно спешен ремонт има на метростанция „Джеймс Баучер“, предаде БГНЕС. Метростанцията беше открита на 31 август 2012 г. и вече се нуждае от неотложна поправка.

В момента се лепят плочки по стените на входа и изхода на станцията. Най-вероятната причина за поправката е теч. „Джеймс Баучер“ е станция от Втори метродиаметър на Софийското метро.