Намирането на персонал за пъбове в някои части на Англия е трудна работа. Секторът отчете рекордна загуба по време на пандемията от почти 200 милиона паунда, пише The Guardian. 

Основателят и председател на веригата Wetherspoon Тим Мартин смята, че секторът има много свободни работни места. Броят на служителите на Wetherspoon wse се е увеличил с 3000 души и вече наброята 42 000 души. Въпреки това все още е много трудно да се намери персонал в някои области, като например курортни селища и др. "Някои райони на страната просто не "привличат" на персонал", споделя Мартин.

Приходите в индустрията са намалели с 39% до 772 милиона, след като продажбите в баровете са спаднали с 42,2%, продажбите на храна с 37,4%, а продажбите в хотелиерската индустрия са намалели с 27,1%.

Пъбовете са в челните позиции на фаворитите, когато става въпрос за затваряне на бизнеси по време на пандемията. "През последната година в страната имаше няколко блокирания . Беше трудно да се спазват правилата от страна на клиентите, когато отново отворихме", заявява търговецът.

Според собственика на Wetherspoon бизнесът бързо се възстановява, като се изключат трудностите с наемане на персонал и трудностите пред локациите на летищата, чиито продажби са едва 4,9% на нивата от 2019 г. през последните четири седмици.

Wetherspoon е отворила пет пъба през последната си финансова година и е продала или затворила 16 локации.