След една наистина брутална седмица, bitcoin записа нов спад в неделя и започна новата седмица на червено. По време на търговията в неделя цената на най-голямата криптовалута, която допринася за 45% от пазара на дигитални монети, поевтиня с 13% и падна до ниво от около 33 000 долара.

По-късно цената на bitcoin се сви и стигна дъно от 31 179 долара, преди да се възстанови до около 35 000 долара. Към 9:00 часа местно време най-голямата криптовалута отново е на равнище от 35 367 долара, но с 3,91% надолу за последните 24 часа, показват данните на Coindesk.

Движението на пазара на криптовалути през уикенда отново беше повлияно от изпълнителния директор на Tesla Илън Мъск. Той коментира темата за готвените по-строги регулации на пазара в САЩ и Китай. Мъск подчерта своята подкрепа за криптовалутите, което донесе лек ръст на bitcoin.

Неговият коментар дойде в събота, което помогна на дигиталната валута да се изкачи до 38 000 долара.

Останалите криптовалути също записаха спад през уикенда, като пазарът на дигиталните активи е отворен 24 часа 7 дни в седмицата, за разлика от фондовите пазари. Ether изгуби 20% от стойността си към неделя до 1900 долара. В момента се търгува за 2148 долара.

Най-големият удар за пазара дойде в сряда, когато от пазара беше изтрита стойност от близо 600 милиарда долара. Тогава китайските власти обявиха нови ограничения върху транзакциите с криптовалути.

Регулаторите в САЩ също намекнаха за такива, като стана ясно, че всеки трансфер в криптовалути над 10 000 долара ще трябва да бъде докладван на Службата за вътрешни доходи на САЩ.

Лудата седмица на криптовалутите: От срив към стабилност и компенсиране на загубите

Лудата седмица на криптовалутите: От срив към стабилност и компенсиране на загубите

Bitcoin отново мина границата от $40 000. Останалите дигитални валути отново са на зелено