В началото на валутната търговия във вторник курсът на долара слабо се покачва по отношение на еврото. Британският фунт стерлинг демонстрира умерено поевтиняване спрямо повечето световни валути.

За едно евро днес сутринта на пазара дават по 1,1203 в сравнение с $1,1213 при закриване на търговията в понеделник.

По отношение на японската валута общите европейски пари също поевтиняват от 124,86 йени за евро вчера - до 124,74 йени за евро във вторник сутринта.

Доларът е стабилен към йената, като се разменя при курс 111,35 йени, както при закриване на вчерашната търговия.

Фунтът стерлинг днес сутринта поевтинява спрямо долара с 0,4% - до $1,3054 за паунд и към общата валута - с 0,3%, до 1,1653 евро за фунт.

Британският парламент за поред път отхвърли четири алтернативни варианта за Brexit, внесени за разглеждане в понеделник. И по-специално бяха предложени варианти за провеждане на общонационален референдум по всяко постигнато споразумение за Brexit и такъв сценарии, съгласно който Великобритания да остане в Европейската икономическа зона и да се договори с ЕС за временен митнически съюз.

В същото време анализаторите на Goldman Sachs са напълно уверени за това, че в крайна сметка историята с Brexit ще завърши с положителен край. И отбелязват, че фунтът в момент се явява най-привлекателната валута сред тези на развитите страни.