В случай че предлаганите продукти от Amazon за наблюдение Еcho, Ring и Key не са достатъчни, онлайн търговецът инвестира сериозно в това до отговори на търсенето на сигурност от своите потребители. Освен предлаганите системи за сигурност и събирането на данни от своите клиенти, Amazon наскоро получи патент от САЩ за предлагането на услуга за наблюдение.

Той се базира на безпилотни летателни апарати, които могат да охраняват определен участък или частен имот и могат да генерират изображения в процеса на наблюдение, пише Quartz. Amazon е подала заявка за патент на услугата през юни 2015 година и получава одобрение на 4-ти юни през настоящата година.

Наблюдението с дрон ще бъде със стандартна камера за видео наблюдение, така че то няма как да бъде напълно безупречно. Възможно е системата до пропусне детайли, както и да бъде манипулирана или повредена от трето лице.

Как гласовият асистент на Amazon - Alexa може да защити дома ви?

Как гласовият асистент на Amazon - Alexa може да защити дома ви?

Той изпраща запис на необичаен звук, чул се докато собственикът на дома отсъства

Услугата с дрон бе очаквана стъпка от срана на Amazon, тъй като компанията инвестира сериозни суми в приложението на все повече летателни апарати в дейността си. Онлайн търговецът от много време работи върху идеята за доставяне на пратки с дрон. Сега обаче е напът да постигне това.

Най-голямата платформа за онлайн търговия в света влага и сериозни средства в разработването на интелигентни системи за сигурност, като Ring, интелигентен звънец с охранителна камера. Amazon стартира и социална мрежа за докладване на престъпления Neighbors.

А вече компанията има и патентована услуга за наблюдение, което означава, че тя цели да развива системите за защита, които предлага на масовите потребители.