Очаква се тази година Apple да представи iPhone 8, за който се твърди, че ще бъде с OLED дисплей, а екранът - "от край до край". Амбицията на компанията е да оборудва бъдещите си устройства по същия начин.

Технологичният гигант ще пусне три нови смартфона с OLED дисплеи през 2018 г., съобщиха от източници пред Nikkei, цитирани от International Business Times.

Преди време производителят на iPhone съобщи, че планира да използва технологията за всички нови модели, които ще излязат на пазара от втората половина на следващата година. Компанията вече е започнала да проектира устройствата, но плановете могат да бъдат променени в хода на разработването, посочва коментар на изданието.

Източници от индустрията обаче са скептични, че производителите ще направят достатъчно елементи, за да отговорят на търсенето от страна на Apple, ако компанията реши да внедри технологията във всички следващи модели на смартфоните си.

През май стана ясно, че Apple е сключила сделка със Samsung за OLED дисплеи за iPhone 9. Устройството ще има два модела - 5.28-инчова версия и 6.46-инчов модел. Смята се, че Apple ще използва технологията за всички iPhone модели до 2019 г.

Експерт: iPhone 8 идва с цена над $1000, но и с голяма отстъпка

Експерт: iPhone 8 идва с цена над $1000, но и с голяма отстъпка

Очаква се огромна актуализация на устройството