Макар всички да бяха в очакване най-вече на новите модели на iPhone, компанията от Купертино представи и няколко други интересни новости и технологични джаджи.

На първо място това бе новият дом на компанията - Apple Park и The Steve Jobs Тheater - прекрасната стъклена сграда, където технологичният гигант ще представя продуктите си.

Тя бе открита с думи на покойния съосновател на Apple Стив Джобс, които припомниха, че хората трябва по-често да комуникират помежду си и да създават неща, които да са полезни за всички.

Снимка 312366

Източник: Twitter

"Духът на Стив и вечната философия на живота винаги ще бъде ДНК-то на Apple", заяви изпълнителният директор Тим Кук.

"Най-великият му дар, най-големият му израз на благодарност за човечеството, не е един продукт, а по-скоро самата Apple.

Посвещаваме този театър на Стив, защото го обичахме и защото той обичаше дни като този, когато споделяше новите си продукти със света.

Снимка 312367

Източник: Twitter

Правим го не само за да отдадем дължимото на Стив, но и да вдъхновим следващото поколение творци и новатори", заяви развълнуваният Кук.

Залата е достатъчно голяма за мащабните премиери, тя разполага с 1000 седящи места, а гостите могат да се настанят в удобни кожени кресла.

С мисъл за здравето - Apple Watch Series 3

А технологичната компания определено има с какво да се похвали. Освен дългоочакваните нови модели на iPhone, тя демонстрира новия си смарт часовник - Apple Watch Series 3 и ТВ декодера Apple TV.

Новият смарт часовник на технологичния гигант е още една стъпка към бъдещето. В устройството е интегрирана електронна SIM карта, която ви позволява да оставите телефона си вкъщи и да говорите директно през вашия Apple Watch.

Снимка 312369

Източник: Apple

Смарт часовникът разполага с двуядрен процесор, който е със 70% по-мощен от тези на предишните модели. Операционната система е watchOS 4 - най-новата версия на софтуера на компаинята, предназначен за носими устройства.

Интернет достъпът и преносът на данни е гарантиран с помощта по-бързи и надеждни wi-fi и bluetooth връзка, а антената се намира в самия дисплей на часовника.

Снимка 312370

Източник: Apple

Макар и с подобен дизайн като този на предшествениците си, устройството може да се похвали с редица нови функции, ориентирани предимно към здравето на потребителя. 

Така например Apple Watch Series 3 измерва пулса на собственика си и ще го уведоми при сериозни промени в сърдечния му ритъм.

Снимка 312372

Източник: Twitter

Той ще ви бъде особено полезен, докато тичате или тренирате във фитнеса. Тренировките винаги са по-лесни и приятни, докато слушате разнообразна музика, а смарт часовникът да възможност за избор между 40 млн. песни.

Предлага се с няколко каишки, които варират от напълно спортни до стандартни кожени, в зависимост от предназначението.

Снимка 312368

Apple Watch Series 3 ще струва 399 долара. Версията без клетъчна свързаност ще е на цена 329 долара, а втората серия в момента струва 249 долара.

Apple TV - телевизия от ново поколение

ТВ декодерът на Apple също заслужава внимание. Той е с подобрени картина и звук и вече може да излъчва филми и телевизионни предавания в 4K Ultra HD резолюция.

Водещи филмови компании ще най-новите си продукции с максимално качество (4K) в iTunes Store, така че потребителите да са в крак с най-актуалните заглавия.

Закупилите филми в HD формат, автоматично ще ги получат и в 4K HDR, без да плащат допълнително.

Снимка 312378

Източник: Twitter

Любителите на спорта ще могат да следят всички спортни предавания на живо, а желаещите да бъдат в крак с актуалните събития ще бъдат информирани за най-горещите новини.

Устройството е с процесор A10X Fusion и 3 гигабайта оперативна памет. То се предлага в 2 разновидности - с 32 и 64 гигабайта вътрешна памет.

Apple TV ще е на пазара в края на септември, а цената му варира между 179 и 199 долара.