На 2 август Apple Inc. се превърна в първата американска публично търгувана компания, която достигна пазарна оценка от $1 трилион. Но 12 септември всъщност е най-важният ден за компанията през тази година, пише Bloomberg.

В 20:00 часа българско време главният изпълнителен директор Тим Кук ще излезе на сцената на Steve Jobs Theater в Купертино, за да представи стратегията на компанията при iPhone и Apple Watch за следващата година.

Сами по себе си, новите телефони няма да представляват значително обновление. Всички те ще изглеждат като iPhone X, като тази година обаче ще има две по-големи версии: премиум модел с цена около $1 000 и още един, който ще струва доста по-малко.

Колко ще струват у нас новите iPhone?

Колко ще струват у нас новите iPhone?

Премиерата им ще е след по-малко от месец и вече знаем почти всичко за тях

Но в крайна сметка те ще са доста значими: трите нови телефона ще трябва да увеличат приходите на Apple. iPhone отговаря за две-три от продажбите на компанията. По-големият модел, който най-вероятно ще носи името iPhone Xs Max, ще се хареса на тези, които искат най-добрия възможен телефон, а по-евтиният ще донесе външният вид и огромен екран от iPhone X, както и FaceID, на тези с по-скромни възможности.

Както обикновено, по-значителните промени остават за следващата година - Apple отново се връща към двугодишния си цикъл и S моделите.

iPhone обаче няма да е единственият продукт на Apple, който ще стане по-голям. Ще бъдат представени и два нови умни часовника Apple Watch с безрамкови екрани. Това ще бъде първата голяма промяна на дизайна на часовника от представянето му през 2014 г. Той не носи такива продажби, както iPhone, но хората го харесват, а дори и критиците посочват, че е най-добрият на пазара.

Уорън Бъфет: iPhone е изключително подценен, струва много повече

Уорън Бъфет: iPhone е изключително подценен, струва много повече

Смартфонът прави невероятни неща, а стотици милиони хора живеят чрез него