Apple Watch със сигурност измина дълъг път през последните години, особено що се отнася до възможностите му за проследяване на здравното ни състояние. Последният модел Apple Watch Series 4 се предлага със сензор за сърдечен ритъм, който прави тестове с електрокардиограма и може да помогне за установяването на неравномерен пулс, пише Business Insider.

Новият софтуер за Apple Watch тази есен, който ще бъде наличен и за по-старите модели, ще има няколко подобрения, ориентирани към по-здравословния живот, като например възможността за проследяване на показателите относно женското здраве.

Ето и поглед към очакванията от следващия Apple Watch, който може да дебютира септември, ако компанията следва досегашния график на представянията на новите си модели.

Проследяване на съня

Сънят е един от основните показатели за здравето, който Apple Watch все още не може да проследява, но очакванията са това да се промени скоро. Kомпанията тества тези възможности за бъдещите си версии на смарт часовника, според Bloomberg.

Toва е функция, която много от конкурентите на Apple Watch предлагат от години. Fitbit устройствата могат да проследяват показатели, като например колко време сте спали и колко време сте прекарали в лек, дълбок сън или сте имали нарушения на съня.

Възможно е обаче технологията да не дебютира в тазгодишния модел, а в следващия.

Нов модел с керамичен корпус

Компанията премахна опцията за Apple Watch с керамичен корпус, като спря луксозния модел Apple Watch Edition от каталога си през 2018 г.

Сега има шанс компанията да въведе отново такъв модел.

Анализаторът от TF International Securities Минг-Чи Куо, който е известен с това, че прави точни прогнози за предстоящите продукти на Apple, заяви през февруари, че очаква да види нов дизайн на керамични корпуси, според MacRumors.

Apple използва керамика на гърба на Apple Watch Series 4, но ако Куо познае, тя може да играе по-голяма роля в дизайна на следващия часовник.

Очаквано представяне през септември

От 2015 г. насам Apple Watch представят всяка година нов модел затова и се очаква тази година същото. Компанията обикновено обявява новите си часовници и телефони на Световната си конференция през септември.

Миналата година например представиха iPhone XS, XS Max и XR, заедно с Apple Watch Series 4, на 12 септември.

През 2017 г. дебютираха iPhone X, 8 и 8 Plus и Apple Watch Series 3 отново в един и същи ден.

Обновен процесор

Apple обикновено модернизира продуктите си, така че се очаква подобрения в часовника и тази година. Миналогодишните Apple Watch Series 4 са работили с процесор S4 на Apple, който според компанията е до два пъти по-бърз от S3 в предишната серия.

Последен модел софтуер

По време на Световната си конференция за разработчици през юни (WWDC) Apple представи новия си софтуер за Apple Watch наречен watchOS 6.

От компанията заявиха, че актуализацията на софтуера ще има нови функции като свой магазин за приложения и нови показатели за благосъстоянието като например здравето на слуха.

Той ще бъде достъпен за моделите вариращи от първата до четвъртата серия и ако Apple стартира серия 5, вероятно ще бъде по подразбиране на смарт часовниците от серия 6.

Направиха часовник за $26 900, който изглежда точно като Apple Watch

Направиха часовник за $26 900, който изглежда точно като Apple Watch

Продуктът е в лимитирана серия