Производителите на смартфони спестяват пари, като лишават устройствата си от качествени материали и бързо зареждане, пише изданието Android Authority.

Специалисти идентифицираха основните недостатъци на достъпните финансово смартфони. Според тях, производителите правят евтини "подфлагмани", лишавайки телефоните от най-важните детайли.

Сред първите липсващи "детайли", експерти открояват отсъствието на телеобектив, което се компенсира от наличието на широкоъгълен обектив.

Друг начин да се спестят пари при пускането на нов смартфон е, да не се използват висококачествени материали за изработването му, като метал или стъкло. Вместо тях се използва пластмаса.

Освен това, достъпните телефони не притежават защита от влага.

Експертите отбелязват, че производителите на смартфони често предлагат евтин адаптер в комплекта, който не поддържа бързо зареждане на телефона. Някои от компаниите, произвеждащи телефони, напълно премахват зарядното устройство от комплекта - например Apple.

Освен това, достъпните финансово смартфони понякога нямат поддръжка за висока честота на опресняване на дисплея - до 90 или 120 херца, отбелязват ИТ експерти.

Също така, производителите на по-евтините телефони не се стремят да поддържат по съответния начин своите устройства с актуализации, като по този начин принуждават потребителите да купуват нови телефони.

И така, ИТ експерти обобщават, че качественият смартфон задължително трябва да има дългосрочна поддръжка за актуализации и висококачествено зарядно устройство.

Експерт назова опасните за смартфона температури на въздуха

Експерт назова опасните за смартфона температури на въздуха

През зимата смартфонът може да се преохлади