Можете ли да си представите да говорите 90 часа без спиране по телефона или пък да служате музика в продължение на 100 часа, без батерията на устройството ви да се изтощи?

Ако именно това търсите, от не много известната компания Avenir Telecom имат добра новина за вас - техният нов модел Energizer Power Max P18K е толкова мощен, че може да работи в продължение на 50 дни, без да го зареждате.

От производителя твърдят, че батерията му, която е с капацитет от цели 18 000 mAh може да издържи точно толкова.

Освен с нея, моделът разполага с 6,2-инчов Full HD+ екран, процесор MediaTek Helio P70, 6GB RAM памет и 128GB допълнителна памет. Той работи с android 9 Pie.

Смартфоните с най-издръжливите батерии

Смартфоните с най-издръжливите батерии

Победителят може да работи без проблеми над 20 часа без зареждане

Прототипът на смартфона беше представен официално на тазгодишния Световен мобилен конгрес в Барселона, а първите доставки от него могат да започнат през октомври.

Има едно условие, което производителят трябва да изпълни преди това - са събере 1,2 милиона долара в следващите няколко седмици.

От Avenir Telecom са обявили кампания на платформата Indiegogo, където включилите се в нея, ще могат да се сдобият с новия модел по-рано и на по-ниска цена от 699 долара.

Въпреки че моделът беше представен, за компанията сега предстои още работа преди старта на масовото производство и това е причината да търсят възможност за събиране на средства чрез платформата.