Задръжте малко преди да похарчите четирифицрена сума за някой нов лъскав модел смартфони. На първо място се замислете дали наистина това устройство ви е нужно. Ако не сте убедени, замислете се - с всяка изминала година листът с причините да не давате толкова много пари за смартфон става все по-дълъг. Ето и само някълко от тях:

Устройствата среден клас са по-добри от всякога

Не много отдавна, за да си купиш такъв, трябваше да си готов да работиш със значително по-стара версия на операционната система, за по-бавни темпове на работа, както и недостатъчно добро представяне на камерата. Сега обаче нещата не изглеждат точно така. Устройствата от този клас вече са с Full HD екрани, работят достатъчно бързо, а камерите се справят доста добре.

Флагманите не идват всяка година с чак толкова много нововъведения

Всъщност по-добрият избор е да вземате флагмана отпреди година-две. Причината е, че всяка година новите устройства наистина идват с подобрения, но разликата с предшествениците им не е чак толкова голяма. Но пък предходните версии излизат доста по-изгодно.

Цените продължават да растат

Тази причина е свързана и с предходната. Няма начин да не сте забелязали, че всяко следващо поколение флагмани идва с малко или с повече по-висока цена от предишните. За пример може да се даде iPhone X, например, който "удари" 1000 долара. В същото време въпреки че се увеличават цените на телефоните среден клас продължават да бъдат значително по-ниски.