Facebook, чиито потребители съвсем скоро надхвърлиха 400 млн. души, обяви, че съвсем скоро рекламодателите ще имат възможността да използват системата на PayPal, за да заплатят своите реклами. Целта е да се облекчат и да се направи възможен достъпа до рекламната мрежа и за малките и средни рекламни компании, съоъбщи сайта еTimes.

От своя страна PayPal също ще добави фукционалности към Facebook. Клиентите ще имат възможност да закупуват кредити, които да разменят за виртуални подаръци - в момента се тества ограничен брой игри и приложения.  

Осама Бедиер, вицепрезидент на отдела за нови технологии на PayPal заяви: "Винаги сме били важна част от системата за онлайн приложения на Facebook, ето защо решихме да работим директно с тях и да предложим нова услуга, която да бъде в услуга на малките рекламодатели и разработчиците на приложения."

По-рано тази година анализатор на Facebook изказа становище, че приходите на Facebook от разработването на приложения тази година ще се увеличи и ще донесе приходи между 125 и 250 млн. щатски долара.  

PayPal беше закупен от еBay през 2002 г. за сумата от почти 1,5 млрд. долара.