На 8-9 май тази година Майкрософт България ще представи българската версия на операционната система Windows Vista® и пакета бизнес приложения 2007 Microsoft® Office System.

На специално двудневно събитие всеки желаещ ще може да се запознае с продуктите на български и да ги тества лично. То ще бъде и кулминацията на най-мащабната до момента кампания по представяне на новите продукти на Майкрософт, стартирала през октомври миналата година под надслов "Близо до очите, близо до сърцето", съобщиха от IT компанията.

Преводът на Windows Vista® и 2007 Microsoft® Office System на български се осъществява само три месеца след пускането на продуктите за крайни потребители в световен мащаб.

Създаването на тези продукти бележи нов етап в индустрията с персонални компютри и ще окаже огромно влияние върху различни аспекти от живота на хората - работа, общуване, създаване и достъп до информация, както и забавление. Представянето на българските версии на Windows Vista® и 2007 Microsoft® Office System ще се проведе под мотото "Вече и на български. Разбира се!".

Непосредствено след представянето на новите продукти на български език, на 10 и 11 май в хотел "Хилтън" ще се проведе и най-голямата годишна техническа конференция на Майкрософт България - "Дни на Майкрософт".

Конференцията се провежда за седми пореден път и всяка година тя привлича множество ИТ специалисти и разработчици на софтуер от цялата страна. Предвидените сесии в програмата ще дадат възможност на участниците да се запознаят със средства и ресурси, от които се нуждаят, за да управляват инфраструктурата на компанията, да разработват нови приложения или да внедряват и използват софтуер за управление на бизнеса, посредством технологиите на Майкрософт.