A Data Pro — българска компания, специализирана в медийните и бизнес анализи, както и в обработката на данни и информация — разширява своята дейност. През пролетта дружеството ще отвори петия си българския офис. Той ще се намира в морския град Бургас.

Офисът се намира в новопостроения Конгресен център на Бургас. "Той ще бъде на разположение и на настоящите служители на компанията от останалите офис локации, които биха искали да прекарат по-дълго време близо до морето и да изградят лични контакти с колеги от другите офиси — когато епидемиологичните мерки го позволят", посочват от компанията. Към момента 90% от работещите за A Data Pro 550 души работят дистанционно.

Компанията вече започна и търсенето на новите 50 служителя, които ще работят в офиса в морския град. За разширяването са нужни предимно IT специалисти, както и лингвисти с английски и други езици за анализаторски позиции.

A Data Pro е основана през 1999 г. и има офиси в София, Велико Търново, Пловдив и Враца. През 2019 г. тя реализира приходи от 20,3 млн. лв.

A Data Pro избира Бургас за новия си офис, тъй като градът привлича все повече инвестиции и акцентира върху развитието си в посока на новите технологии, обясни пред Money.bg Анна Ценова, маркетинг мениджър в компанията.

Преди два години в града бе отворена Професионалната гимназия за компютърно програмиране и иновации. В същото време има и два университета, които поддържат технологични специалности, посочи тя.

Не на последно място Бургас става все по-интересен за български и чуждестранни компании, някои от които вече отвориха офиси там, което пък ще спомогне за създаването на технологична и екосистема в града.

Paysafe отваря офис във втори град в България и наема 200 души там

Най-голямата софтуерна компания у нас отваря офис във втори град след София и наема 200 души

За него ще се търсят специалисти с опит в информационните технологии и обслужването на клиенти