Германската компания Bosch инвестира нови 7 милиона евро в строежа на административна сграда в град Блаж, Румъния. Там дружеството вече оперира свой завод.

В сградата с размер 5 700 кв. м. ще има място за около 250 служители, а в нея ще бъдат поместени и повечето от лабораториите за разработка, които в момента се намират в самия завод, предава See News.

"В последните години Bosch разшири производството в Блаж, затова решихме да инвестираме и в нова сграда, която да подпомогне растежа и да създаде достатъчно място за нови проекти, които ще помогнат на дългосрочния растеж на завода", казват от компанията.

Bosch инвестира €25 милиона в нов инженерен център в Румъния

Индустриален гигант влага €25 милиона в нов инженерен център в Румъния

Сградата ще приеме 500 специалисти, разработващи продукти за автомобилната индустрия

Германският гигант оперира в Блаж от 2007 година, като там произвежда индустриално оборудване и електрически компоненти за автомобилния сектор.

През март Bosch съобщи, че започва строежа на нов център в северозападния град Клуж-Напока. Инвестиционният проект се оценява на около 25 милиона евро. През същия месец бе обявено още, че BSH Hausgeraete GmbH, дъщерна компания на Bosch Group, ще инвестира 110 милиона евро в нова фабрика за перални машини в западната част на страната.

Групата Bosch присъства в Румъния от 24 години и дава работа на около 6 500 души.

Bosch създаде технология, която ще спаси дизела

Bosch създаде технология, която ще спаси дизела

Революционен пробив