Японската корпорация Hitachi ще започне работа по нов проект в Югозападна Англия, който ще се стреми да съчетае енергията от възобновяеми източници, съхранението на батерии и електрически превозни средства, за да се балансират мощностите им и тяхното използване, пише Bloomberg.

Европейското звено на компанията ще развива платформа за т.нар. "Интернет на нещата" в рамките на проекта, който ще струва 10.8 милиона паудна или 13.13 милиона долара, и ще се развива на Островите Сили, в Корнуол, според изявление от сряда.

Идеята е частично финансирана от фонда за регионално развитие на Европейския съюз.

В рамките му компанията PassivSystems ще доставя системи за управление енергията по домовете, а Moixa Energy Holdings ще допринесе за системи, които позволяват на дома и електрическите акумулатори за превозни средства да отговорят на постоянно променящото се търсене.

"Това е ключова инвестиционна зона за Hitachi Europe и ни поставя в идеална позиция за изграждане на инженерни възможности за развитието на "Интернет на нещата" във Великобритания и за разгръщането на цифровите решения в световен мащаб", заявиха от ръководството на енергийната група за смарт градове към Hitachi.