Испанската група Meliá Hotels International ще отвори нов хотел на българското Черноморие, който ще разполага с близо 1000 стаи за настаняване. Веригата ще завърши новия обект, който ще се намира в Слънчев бряг, през 2020 година, съобщава испанското издание Expansión.

Това ще бъде седмият подред хотел за Meliá Hotels на българския пазар, като с него тя ще добави още 987 стаи за настаняване у нас. Останалите шест обекта на веригата на Черно море разполагат с общо 2400 такива.

Новият хотел ще носи името "Meliá Sunny Beach" и ще бъде разположен в три отделни сгради - едната от тях ще бъде напълно нова, а останалите две ще бъдат реновирани сгради.

Според информация на специализираната платформа Hosteltur комплексът в Слънчев бряг ще има шест ресторанта, предлагащи различен вид кухня, лоби бар във всяка една от трите сгради, множество външни басейни плюс аквапарк, уелнес зона, спа център и други.

"Българският бряг е пазар, към който има голям интерес от страна на европейските туристи и за нас това е една отлична възможност да продължим с развитието си там", посочва вицепрезидентът и главен изпълнителен директор на групата Габриел Ескарер.

Хотелската верига развива дейност в България от 2007 година. Тогава тя отвори петзвездния Meliá Grand Hermitage във Варна. По-късно врати отварят още пет обекта под марката на групата Sol by Meliá. Четири от тях се намират в Несебър и един е в Обзор.