Днес бе открит официално нов логистичен център край София - на компанията "Орбико Груп", като инвестицията е за 50 млн. лева. Това е най-големият логистичен център на "Орбико Груп" в Европа.

Той e изграден на стратегическа локация и ще консолидира цялата дейност на компанията в София и София-област.

Новият "Логистичен център Орбико" се състои от две основни сгради - логистичен център и офис сграда. И двете сгради отговарят на всички специфични изисквания за своето предназначение.

Компанията "Орбико Груп" е един от най-големите дистрибутори и доставчици на логистични услуги на българския пазар и в Европа. "Орбико Груп" е водеща в областта на логистичните услуги и бързообортните стоки и развива дейност общо в 19 държави. Българският представител на фирмата "стъпва" на местния пазар през 2003 г.

Търговската верига "Зора" инвестира 30 милиона лева в нов логистичен център

Търговската верига "Зора" инвестира 30 милиона лева в нов логистичен център

Изграждането на базата е поверено на българската строителна компания "Бараж груп"

При отриването на обекта на министърът на икономиката Даниела Везиева посочи, че с тази инвестиция, само за последния месец са стартирали нови инвестиции за близо 150 млн. лева, които ще разкрият над 500 работни места в страната.

Икономическият министър подчерта, че инвестициите са предимно извън столицата, а повечето от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги.