FlixBus пуска сезонни връзки до седем от най-популярните морски дестинации в подкрепа на рестарта на международния туризъм. От 22-ри юли ще бъде възможно да се пътува директно със зелени автобуси от Букурещ до плажовете на българското Черноморие. Слънчев бряг, Златни пясъци, Варна, Обзор, Бургас, Албена и Каварна могат да бъдат достигнати със зелени автобуси, които тръгват шест пъти седмично, от четвъртък до неделя. Това заявиха от компанията за технологична мобилност за интермодални и устойчиви пътувания FlixMobility.

FlixBus възобнови международните си линии от Пловдив и София на 3-ти юни и предлага пътувания до няколко европейски дестинации като Букурещ, Загреб, Любляна, Филах, Залцбург и Мюнхен.

България е била третата най-популярна дестинация за пътниците избрали да пътуват с автобус от Румъния по международни маршрути преди пандемията по думите на Снежина Колева, представител на FlixBus за българския пазар.

"Разширяването на зелената мрежа до морските дестинации в България отразява нарастващия интерес на румънците към региона, особено през летните месеци", казва тя.

Миналото лято доставчикът на мобилност стартира първите си международни маршрути до балтийските страни и започна изграждането на национални мрежи във Великобритания, Португалия и Украйна.

Понастоящем в САЩ FlixBus е най-използваната автобусна услуга в много крайбрежни региони и продължава да се разширява на югоизток, като добавя 4 нови щата и 12 нови града.

Само през 2019 г. 62 милиона пътници са пътували със зелените автобуси и влакове на FlixMobility.