Компанията за оперативен лизинг АЛД "Аутомотив" обяви назначаването на Десислава Тодорова за оперативен директор на компанията, считано от 1 януари 2022 година. Тодорова е част от Управителния съвет на фирмата и преди това назначение заемаше позицията на мениджър "Проекти и администрация" в АЛД "Аутомотив" ЕООД, става ясно от съобщение на дружеството.

Десислава Тодорова в ролята си на оперативен директор отговаря за процеса по закупуване и доставка на нови автомобили, следпродажбените услуги (грижа за клиента, обслужване и ремонти, застраховане, гуми и др.) и продажба на употребяваните автомобили, върнати в края на договора за оперативен лизинг. Същевременно тя продължава да оглавява отдел "Проекти и администрация".

Тодорова има 15-годишен професионален опит, от който 8 години - в АЛД "Аутомотив". Тя има значителен принос при създаването и развитието на ALD в България от самото ѝ основаване през 2014 година. Десислава Тодорова е важен участник в основните процеси, включително придобиването на МКБ, както и при внедряването и подобряването на вътрешните системи и програми, свързани с иновациите, ефективността и грижата за клиента.

"Десислава е отличен професионалист с богат опит и цялостен поглед върху пазара на оперативен лизинг и сферата на мобилността. Тя познава специфичните нужди на бизнес средата в България по отношение на продуктите и решенията за финансиране. Заедно ще продължим да изграждаме най-добрите решения за мобилност, както за корпоративния сектор, така и за МСП", каза Педро Диас, изпълнителен директор на АЛД "Аутомотив" ЕООД.

АЛД "Аутомотив" ЕООД присъства на българския пазар от 2014 година. Компанията е дъщерно дружество на Société Générale Group и ALD Automotive Group. АЛД "Аутомотив" ЕООД предоставя оперативен лизинг с пълно обслужване, като осигурява финансиране и пълен набор от услуги за управление на автопаркове.

АЛД "Аутомотив" е сред лидерите на лизинговия пазар в България, управлявайки широк портфейл от автомобили на международни и местни клиенти.