Веригата магазини "Фантастико" има нов изпълнителен директор. Позицията вече се заема от Светослав Гаврилов, досегашен главен търговски директор, става ясно от публикация на интернет страницата на българската компания.

Гарвилов започва работа като касиер през 1999 г., докато е студент в УНСС, а по-късно се издига и до зам.-управител на обекта на "Плиска". След прекъсване заради задължителната тогава казарма, той основава компания за инвестиционно посредничество, но се отказва и се връща на работа във "Фантастико", но този път в централния офис на фирмата като асистент в търговския отдел. Преминава през позициите търговски сътрудник, търговски директор и главен търговски директор.

Веригата е основана през далечната 1991 г. и е собственост на Валери Николов. Днес "Фантастико" има 42 супермаркета и над 3 100 служители, продължава да се разраства. През 2018 г. приходите ѝ надхвърлят половин милиард лева.

За 2020 г. компанията планира общо 51 млн. лв. инвестиции в нови обекти. Преди дни бе открит нов магазин в кв. "Манастирски ливади" в столицата. Последният е с площ 2 281 кв. м, а инвестицията е 13,7 млн. лв. без ДДС.

В момента компанията работи още два големи проекта. През лятото ще бъде открит магазин в Банкя, а в началото на следващата година - и в Перник. Предстоят и основни ремонти на супермаркетите в Кюстендил и в SkyCity Mall в кв. "Гео Милев" в София.