Германският гигант Deutsche Lufthansa планира да съкрати 20% от мениджърските си позиции и да потвърди не повече от 80 самолета от настоящите си планирани поръчки с цел да съкрати разходите си.

Тази новина идва малко след като акционерите в компанията дадоха своето съгласие за спасителния пакет от 9 милиарда евро, осигурен от държавата.

Заедно с това от най-големия европейски авиопревозвач ще елиминират 1000 административни позиции като следваща стъпка заради спадналия интерес към пътувания, причинен от епидемията от коронавирус.

Заедно с това компанията ще отложи доставки на самолети, което ще намали наполовина разходите за обновяване на флота си, се казва в официално съобщение, цитирано от Bloomberg.

През април от Lufthansa обявиха, че ще намалят броя на самолетите си, които към края на миналата година са 758. Според плановете те трябваше да станат с 100 по-малко. Също така групата спря дейността на бюджетната си авиокомпания Germanwings.

Новите планове на германският лидер идват след като през юни от неговото ръководство обявиха, че ще освободят 22 000 служители.

Lufthansa съкращава 22 000 работни места

Lufthansa съкращава 22 000 работни места

Компанията още няма разрешение за спасителния пакет от €9 млрд. от акционерите и Брюксел