Групата "Булмаркет" обяви ново попълнение на най-висока мениджърска позиция - Момчил Бояджиев се присъединява към екипа като изпълнителен директор. Той ще отговаря за двете главни крила на групата - "Булмаркет Груп" и "Астра Финанс", с дейност от производство на биогорива, растителни масла, шрот и фармацевтичен глицерин през логистика, търговия и дистрибуция на светли горива до машиностроене.

Визитка: Близо 20-годишната кариера на Бояджиев започва във финансовия сектор, след което преминава към продажбите и от 2006 г. влиза в българския екип на Procter & Gamble.

Русенската "Булмаркет" купува румънска жп компания за €17 милиона

Русенски гигант купува румънска жп компания за €17 милиона

Сделката за Vest Trans Rail чака одобрение от румънската антимонополна комисия

От 2013 г. мениджърът става част от регионалния лидер в производството на бои и покрития "Оргахим", като достига до позицията на изпълнителен директор за нашата страна. На същото ниво е и последният му ангажимент преди "Булмаркет" - в международната компания от сферата на индустриалния инженеринг KONE.

Какво предстои: През следващите месеци Момчил Бояджиев ще изгражда стратегия с приоритети както в рамките на основното портфолио на групата, която е Топ 5 производител на биодизел в Европа, така и на новите индустриални инициативи като "Индустриален Парк Раднево" и "Локомотивен и вагонен завод 1866" в Русе, който "Булмаркет" в момента възстановява.

Инвестиция от над 50 милиона лева връща локомотивния завод в Русе към живота

Инвестиция от над 50 милиона лева връща локомотивния завод в Русе към живота

Възстановяването на производството ще отвори стотици нови работни места в региона

От "Булмаркет" подчертават, че остават ангажирани към своите ESG цели, като отбелязват, че само през миналата година са спестили повече от 1 000 000 тона въглеродни емисии.

В прав текст: "За мен ролята на изпълнителен директор на "Булмаркет Груп" е повече от управленска позиция. Тя е отговорност и пряко поет ангажимент за продължаване на дело, в което са инвестирани повече от 25 години неуморен труд на много мотивирани хора. Труд, който дава резултат с една променяща се в положителна посока среда за толкова много семейства и общности в Русе, в градове в България, а вече и по света", е цитиран да казва Бояджиев в официалното съобщение до медиите.