Volkswagen очаква германският автомобилен пазар да се възстанови през лятото, след като производителят на автомобила беше принуден да спре производството си поради пандемията от коронавирус, каза изпълнителният на компанията, предаде Reuters.

Първоначално компанията е спряла производството си до 3 април, но Юрген Стакман, член на управителния съвет, даде по- обнадеждаващи данни, заявявайки, че китайският пазар вече е започнал да се възстановява.

Volkswagen се принуждава да спре производството си в Русия

Volkswagen се принуждава да спре производството си в Русия

Компанията изпитва затруднения с доставките от Европа

"Предполагаме, че през лятото Германия ще се върне към нормална работа", каза Стакман. "Трябва да се научим как да живеем с вируса", ​​каза той и добави, че не очаква вирусът да изчезне бързо.

Строгите мерки не могат да продължат по-дълго от лятото. Обществото и икономиката трудно ще издържат на това.

Volkswagen обмисля и нови правила, за да гарантира, че работниците във фабриката могат да спазват дистанцията си един от друг по производствената линия.

Той добави, че един от поуките от кризата е необходимостта да се инвестира повече в електронната търговия. По думите му Volkswagen вече е стартирал инициативи в онлайн търговията с автомобили, и сега тя ще се ускори.