Свързани ли са недвижимите имоти и инфлацията, добър ли е моментът за покупка на жилище и къде е по-изгодно да инвестираме - на село или в града? Тези и още въпроси ще бъдат на фокус в новото издание на специалната мултиплатформена поредица Tech 21 на Bloomberg TV Bulgaria. То ще се излъчи на 1 май, от 19 часа, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, както и онлайн на част от водещите уебсайтове на Investor Media Group.

Дискусионният проект Tech 21 на единствения бизнес канал у нас обръща внимание на развитието на пазарите и технологиите в бъдеще, а като един от най-горещите сектори напоследък, недвижимите имоти безспорно поставят важни теми за обсъждане. Сега, когато инфлацията достига върхове, предстоят повишения на лихвите, а имотният пазар продължава да бъде все така нажежен, докато в същото време строителите срещат редица затруднения, експертите търсят отговор на въпроса какво предстои. Повече за пазара на недвижими имоти в големите градове в условията на инфлация ще разкаже председателят на УС на Националната асоциация на строителните предприемачи инж. Георги Шопов.

В специалното студио на Tech 21 ще се включат и едни от най-утвърдените глобални компании с богат и разнообразен индустриален опит както по отношение на иновациите в домакинските уреди, така и при сградното строителство. Защо ползването на миялна машина се оказва по-евтино и екологично от миенето на съдовете на ръка и как можем да спестим максимално средства и разход на енергия, използвайки умни домакински уреди - ще разкаже инж. Ивайло Рашев, директор на Bosch България.

Повече за бизнес ползите от сградната автоматизация и може ли интегрирането на новите технологии да направи сградите по-ефективни и устойчиви ще коментира инж. Димитър Манков, експерт, системен архитект за решения "Сградна автоматизация" на Schneider Electric за Югоизточна Европа.

Темата за интелигентния дом ще бъде на фокус във втория дискусионен панел от Tech 21. Как точно работи той и кои са последните и най-актуални тенденции, предимства и функционалности на домашната автоматизация ще обясни Теодора Петрова-Василева - "Продуктов и маркетинг специалист - Сградни решения" в АББ България.

Адвокат Златко Димитров - собственик на Управление.To, бранд на СИТИБУЛ ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ, от своя страна ще разкаже на зрителите на Tech 21 и много любопитната тема за това как можем да управляваме имота си безпроблемно и да си гарантираме регулярен пасивен доход чрез мениджмънт от ново поколение.

Повече за последните тенденции при имотите в България и най-новите решения за умни сгради, умни уреди и най-ефективното им използване с помощта на новите технологии и автоматизация - гледайте на 1 май от 19:00 часа в ефира, уебсайта и Facebook страницата на Bloomberg TV Bulgaria, както и онлайн на част от водещите уебсайтове от Investor Media Group.

Tech 21: Real Estate Tech се излъчва със специалната подкрепа на Bosch България, Националната асоциация на строителните предприемачи, Schneider Electric, АББ България, Управление.To и ЗАД "Армеец". Медийни партньори са Investor.bg, Imoti.net, Money.bg и сп. "Мениджър".