Почти всеки туит на предприемачът Илън Мъкс се превръща в новина. А сега негова публикация по погрешка се превърна в повод акциите на една малко известна компания от Тексас да поскъпнат с 1000% само за 24 часа.

Става дума за технологичната фирма Signal Advance, която предлага дигитални услуги в здравния сектор. По думите на стратегът от Deutsche Bank Джим Рид нейните книжа са поскъпнали рекордно, а капитализацията ѝ е стигнала от 7 до 100 милиона долара само за ден, пише Yahoo Finance.

Това се е случило след туит на Илън Мъск от 7 януари, в който той казва: "Използвайте Signal".

Всъщност в него той е имал предвид съвсем друго приложение - конкурентната на WhatsApp платформа за изпращане на съобщения Signal. Последната от своя страна не е борсова компания за разлика от Signal Advance.

А резултатът от неговата публикация в Twitter само доказва колко "нажежен" е фондовият пазар в момента, след като инвеститорите са се хвърлили на сляпо да купуват акции на малка неизвестна компания само след 2 думи от новият най-богат човек в света.

"В следващите години ще можем да оценим дали периодът на 2020 и 2021 година ще се превърне в исторически балон от ранга на тези през 1929 и 2000 година", посочва Рид.