Преди време Диди Тайхуту, неговата съпруга и трите има деца решават да заложат всичко, което имат, на bitcoin. През 2017 година те избират да продадат успешния си бизнес, огромната си къща и голяма част от вещите си и да вложат всички пари в популярната криптовалута. А след това да тръгнат на път.

Близо 4 години и 40 държави по-късно фамилията все още не е открила нови банкови сметки, няма семейно жилище или пък много лични вещи. Всичките им спестявания все още са под формата на силно волатилните дигитални пари.

Снимка 508222

Източник: diditaihuttu.com

"Пристъпихме към закупуването на bitcoin, защото искахме да променим живота си", разказва 43-годишният мъж пред CNBC.

Когато през 2018 година цената на bitcoin се срина рекордно, семейството решава да вложи още повече средства в криптовалутата. Диди признава, че винаги е вярвал в завръщането ѝ на пазара и в нов ръст.

"Смятам, че в рамките на този бичи пазар можем да видим пик от минимум 100 000 долара. Няма да се изненадам, ако той стигне 200 000 долара през 2022 година", казва той.

Цената на най-популярната дигитална валута стигна най-високата стойност в историята си в понеделник, след като удари 20 000 долара. А някои анализатори смятат, че има още много възможности за растеж нагоре.

Тайхуту правят по-голямата част от инвестициите си в bitcoin през 2017 година, когато цената му все още е едва около 900 долара. Това е само месец, преди тя да се изстреля до 20 000 долара.

Дори, когато идва пика, фамилията продължава да прави вложения в криптовалутата. И след като тя се срива обратно до 3000 долара през следващата година, те не се отказват, а купуват още.