Ивайло Иванов е новият управител на Националния осигурителен институт (НОИ). Той беше избран от парламента. В гласуването участваха 184 народни представители, от които 183 бяха "за", а един се въздържа, съобщава news.bg.

Мандатът на Иванов ще е 4 години. Той заменя на поста Бисер Петков, който бе избран за министър на труда и социалната политика. 

В доклада на Комисия по труда, социалната и демографската политика се посочва, че Ивайло Иванов е завършил висше икономическо образование във ВФСИ "Димитър Ценов" - Свищов, специалност "Финанси и кредит" през 1993 г. и висше юридическо образование в ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград през 2008 г. Бил е заместник изпълнителен директор и изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане. От юни 2016 г. е заместник-министър на труда и социалната политика. 

При изслушването на Иванов в комисията той е представил своята концепция за управление на НОИ. Сред основните му цели ще бъдат разкриване на нови и усъвършенстване на съществуващи услуги, изграждане на ефективни взаимоотношения с партньорите, развитие на човешките ресурси, ефективно управление на финансите, постигане на висока информационна сигурност.