Пред американският президент Доналд Тръмп стои трудно решение. Той трябва да даде последната дума за въвеждането на нови санкции срещу Русия, след като вчера Сенатът гласува за тях със сериозна подкрепа. Пакетът ограничения все още не са факт, но отговорът на Кремъл не закъсня.

От Москва са се обърнали към властите във Вашингтон с настояване дипломатическият персонал в руската страна да бъде намален, съобщава Reuters, както и редица местни медии.

САЩ на крачка от въвеждането на нови санкции срещу Русия

САЩ на крачка от въвеждането на нови санкции срещу Русия

Ще даде ли Тръмп своето "да" за тях?

От агенция "Интерфакс" цитиран неназован източник, според който "не десетки, а стотици американски граждани ще трябва незабавно да напуснат Русия".

"Приемането на новия закон, въвеждащ нови санкции, показва, че отношенията с Русия са станали заложници на вътрешна политическа битка в САЩ", се казва в официално изявление на външното министерство в Москва, цитирано от Bloomberg.

Според него до 1 септември дипломатическия и техническия персонал на Щатите в Русия ще трябва да бъде намален до 455 души.

"Има много повече американски дипломати в нашата страна, отколкото руски в Америка", коментира пред ТАСС Вячеслав Николов, който е член на долната камара на парламента в Москва.