В Черна гора, край Бар се продава урбанизирана земя с обща площ 35 673 кв. м, предназначена за изграждане на луксозен туристически комплекс в местността Добра вода, пише Еkapija. Цената на земята е 220 евро на квадратен метър или общо 7,8 млн. евро.

Съгласно ПУП максималната РЗП е 68 730 кв. м. Това са два парцела с обща площ 35 673 кв. м, като има възможност за тяхното обединяване и определяне на поетапно застрояване. Бъдещият обект може да бъде на най-много на 10 етажа, казват от брокерската компания Dream Villas. И отбелязват, че от земята се открива красива гледка към морето.

"За нас е важно да намерим сериозен и надежден инвеститор за терена, имайки предвид, че върху него се предвижда изграждането на луксозно туристическо селище. Освен това се интересуваме само от продажба, а не от коинвестиции или друга форма на партньорство",  посочват те.

Островът, който струва, колкото апартамент в София

Островът, който струва, колкото апартамент в София

Красивият и чист остров е с площ 4 акра

През последните години Черна гора се превърна в една от най-атрактивните инвестиционни дестинации, за което допринасят и многобройните предимства за инвеститорите в туристическия сектор. Има и програма за икономическо гражданство, която остава в сила до края на тази година и благодарение, на която започна изграждането на множество луксозни хотели и туристически комплекси в морския район и северната част на страната. Минималната сума, която се изисква от кандидатите, е 250 000 евро.