Изглежда Джеф Безос "строи" масивно имение в Бевърли Хилс на стойност 175 милиона долара. Още през февруари Безос стана собственик на имението Уорнър, голям комплекс в Бевърли Хилс, Калифорния, който закупи за 165 милиона долара, пише Business Insider, позовавайки се на данни на The ​​Wall Street Journal. Продажбата счупи рекорда за най-скъпа продажба на жилища в историята на щата Калифорния.

Имението е с площ 13 600 квадратни метра, което включва две къщи за гости, басейн и тенис корт.

През август Variety и Daily Mail съобщиха, че Безос е купил и къща в съседство, за 10 милиона долара. Продажбата се осъществява през юли тази година. Имотът е с три спални и пет бани и е точно в съседство с имението Уорнър. Двете са разделение с жив плет.

Джак Уорнър, съоснователят и някогашен президент на Warner Bros., построява имението през 1937 г. Уорнър започва да строи имота през 1926 г., започвайки с по-малка от сегашната площ, която преди е била земеделска земя в Бевърли Хилс, Калифорния. Постепенно Уорнър добавя парцели съседна земя и изгражда терена, строейки голф игрище и две езера.

Уорнър умира през 1978 г., а съпругата му Ан е собственик на къщата до смъртта си през 1990 г. Същата година музикалният и филмов магнат Дейвид Гефен купува цялото имение за 47,5 милиона долара, според Forbes. Продажбата поставя рекорд в продажбите на имоти по онова време. Гефен разполага с многомилионно портфолио от недвижими имоти, което включва домове в Малибу, Калифорния, и в Ню Йорк, Източен Хамптън и Манхатън.

Не е ясно какво би искал Безос със съседен имот, но той и преди е купувал домове в близост до по-големите си имоти. През 2017 г. той купи къщата в съседство с предишното си имение в Бевърли Хилс за 12,9 милиона долара. Бившата му съпруга Маккензи Скот получи двата имота при развода на двойката.

Гефен често е домакин на събирания на магнати и известни личности - включително Джеф Безос. Той е почивал на борда на яхтата на Гефен близо до Балеарските острови край бреговете на Испания миналата година, заедно с бившия изпълнителен директор на Goldman Sachs Лойд Бланкфайн, модела Карли Клос и инвеститора Джош Кушнер.

Малко преди това Безос и приятелката му Лорън Санчес бяха в Лос Анджелис и обикаляха имения в целия район, съобщава New York Post, вероятно с цел покупка.

Изглежда Безос по-късно се е спрял на имението Уорнър, което обещава максимална поверителност на собствениците си. Заобиколено е от високи живи плетове и е изцяло скрито от улицата. Площта му е около 13 600 квадратни метра.

Домът е в грузински стил и разполага с осем спални и девет бани. Снимки, заснети в имението от Architectural Digest в началото на 90-те, показват, че разполага с кино зала, голям бар и трапезария, които побират доста гости.

Има също и тенис корт и поддържани градини. Гефен е похарчил 45 милиона долара за обновяване на имота, включително 20 милиона само за озеленяване.