Със сигурност хората, които се преместват да живеят в Париж, могат да се насладят на многобройните забележителности на града, както и на неговата култура. За съжаление обаче те трябва да са готови да отделят сериозна сума, за да могат да покриват разходите си там.

Във френската столица само за чаша кафе навън можеш да платиш по 6 евро, а наемите на жилищата там са най-високите на Стария континент.

Според изчисления на UBS в Европа има няколко места, където да наемеш апартамент струва над 2000 евро месечно. На първо място в това число е именно Париж, като там средният наем достига 2535 евро на месец.

По този начин френската столица изпреварва пословичният със своите скъпи имоти Лондон, където наемът е около 2263 евро. Трети е Люксембург с 2203 евро.

В групата на европейските градове, където месечният наем на апартамент надхвърля 2000 евро е и Дъблин. Там средната цена според изчисленията на UBS е 2059 евро.

Сред най-скъпите места в това отношение са още Цюрих, Хелзинки, Осло, Копенхаген и Амстердам. Малко над 1000 евро пък са наемите във Виена, Мадрид и Рим.

Infographic: Rent: Paris The Most Expensive European Capital  | Statista You will find more infographics at Statista