Голямо имение в Бевърли Хилс, Калифорния, разположено върху 40 000 квадратни метра, бе пуснато на пазара тази седмица. Цената меко казано колосален размер - 120 милиона долара. Интересното е, че преди малко повече от година имението беше продадено за 51 милиона долара на аукцион.

Имотът е наречен Villa Firenze. Строителството му завършва през 1998 г. от тогавашния собственик Стивън Удвар-Хейзи, милиардер и изпълнителен председател на Air Lease Corporation, компания за лизинг на самолети, пише изданието Mansion Global.

Домът беше обявен за 165 милиона долара през 2017 г. и остана на пазара, преди да бъде продаден на търг в началото на 2021 г. за 51 милиона долара на предприемача в здравеопазването и науката Рой Едълман. Не веднъж имението попада в класациите за най-скъпи имоти на пазара в световен мащаб.

"Villa Firenze е старинна къща и не се нуждае от ремонт. Продавачът е сменил водопроводните и е направил промени цялата осветителна система", заявява Ричард Клуг от Sotheby's International Realty.

На първия етаж са разположение стаи с високи тавани, каменни подове и старинни каменни камини, включително всекидневна, дневна, официална трапезария с камина и др. На това ниво също е разположена кухня с голям кухненски остров и бар.

Горният етаж разполага с още стаи с камини, дървени тавани с греди, офиси. Има над пет спални със самостоятелни бани, фитнес зала и други помещения. Горното ниво разполага и с открити пространства с гледка към озеленения с палми имот.

Едно от по-необичайните дизайнерски щрихи на дома е кръгла двуетажна библиотека и офис пространство с дървена ламперия и според обявата "таен проход" към " голям бар".

В имота има още тенис корт, баскетболен корт, тренировъчно футболно игрище, пътека за джогинг и лабиринт за деца, както и място за офиси на домоуправител и поддръжка.

Отделната къща за гости включва две спални със самостоятелни бани, както и собствен вътрешен двор и СПА център. Имотът също разполага с "комплекс с басейн".