Огромно имение в Лос Анджелис, известно с името Villa Firenze, се завърна на пазара на цена от 79,5 милиона долара. Имотът многократно е попадал в класации и то в топ 10 за най-скъпите имоти в света. Сега обаче цената му е доста по-ниска от исканата цена през май, когато беше обявено за 120 милиона долара.

Имотът в Бевърли Хилс претърпява необичайни колебания в цените през последните пет години. Появява се на пазара за 165 милиона долара през 2017 г., което го прави един от най-скъпите имоти и в Южна Калифорния според Mansion Global.

След като се задържа на пазара в продължение на години, той беше продаден на търг през 2021 г. за 51 милиона долара, съобщи по-рано Mansion Global. Купувачът е Рой Едълман, основател на компанията за медицински химикали Spectrum LifeSciences. След това го пускат обратно на пазара през май за 120 милиона долара.

"По късно мението се обяви на пазара отново. Ценообразуването се основава на скорошни сравними продажби", казва агентът Ричард Клуг от Sotheby"s International Realty-Beverly Hills Brokerage.

Миналата седмица имотът се обяви за продажба за 79,5 милиона долара. Когато беше обявен през май за 120 милиона долара, беше съобщено, че жилището е обновено с модерни водопроводни инсталации и поливни системи.

Имение в Бевърли Хилс се продава за $120 милиона, след като бе продадено на търг за $51 милиона

Имение в Бевърли Хилс се продава за $120 милиона, след като бе продадено на търг за $51 милиона

Villa Firenze е разположено върху 40 000 квадратни метра

Разположен на почти 4 500 кв. м., домът, вдъхновен от Италия, има около 3 000 км.м. жилищна площ с 12 спални, 18 бани и множество всекидневни и трапезарии. Основната резиденция се отличава с жълта фасада, голямо фоайе, сводести врати и прозорци, стълбище, 6-метрови тавани, каменни подове и каменни камини, според информацията от обявата.

Едно от по-необичайните дизайнерски елементи на дома е двуетажната библиотека и офис пространство с дървена ламперия.

Снимка 505883

Източник: Facebook

Вилата не е единственото имение, обявена с толкова впечатляваща отстъпка. През март "The One", огромното имение в квартал Бел Еър, беше продадено за 141 милиона долара на търг, по-малко от половината от предишната му обявена цена за 295 милиона долара.