Американският президент Доналд Тръмп се опитва да продаде свой луксозен имот на Карибите.

Домът, който държавния глава на САЩ закупува през 2013 година, се нарича Le Château des Palmiers. Това е ограден имот с площ от почти пет акра, който разполага с основна къща и къща за гости. Общият брой на спалните е 11 помещения.

Докато официалната регистрация на имота гласи, че цената е достъпна само при поискване, от други места обявяват, че офертата е за 28 милиона долара. Имението е било регистрирано за малко под 20 милиона долара, когато Тръмп го купува.

Според документи, получени от Wall Street Journal, Тръмп притежава собствеността чрез две компании, наречени Excel Venture I LLC и Excel Venture Corp II.

Американският президент обикновено използва карибското си имение като имот под наем и получава между 100 000 долара и 1 милион долара годишно от него.

Цените за наем варират от 6 000 долара до 28 000 долара на нощ в зависимост от това кое време на годината е и коя от къщите се отдава под наем, пише Business Insider.

Кухнята на къщата е оборудвана с полилей, като имотът разполага с домашна фитнес зала.

Пет от спални са разположени в основното имение, а всички помещения са изключително просторни. Дори баните в имота са богато украсени.