Един милион долара изглеждат много пари за много хора. Те обаче, може и да не са чак толкова много, когато става въпрос за имоти. Особено за имоти, в някои от най-скъпите дестинации по света...

Ето какъв точно имот, може да ви купи тази мечтана шестцифрена сума по света:

София, България

У нас офертите на имоти, с таква продажна цена не са много. По-точно, такива откриваме почти и само позиционирани в столицата. Средната цена на квадратен метър при този род имоти у нас може да се приеме за 2000 долара. Или сумата от 1 000 000 долара, ще ви купи подобен, луксозен имот (или поне разположен в централната част на София), в размер на 500 кв. м.

Монако, Монако

Когато говорим за непосилни цени на недвижимите имоти обаче, никой не може да се сравнява с Монако. Там с един милион долара ще си купите имот с площ от 17.2 кв. м., или около една стая. Квадратният метър на тази стая обаче, ще струва по 58 140 долара. Не е зле нали...

Лондон, Великобритания

Европейската финансова столица се отличава дори с по-високи цени от тези в Ню Йорк. С един милион долара ще си купите 21.8 кв. м., или ще трябва да платите по 45 870 долара за квадратен метър жилищна площ.

Ню Йорк, САЩ

Следва най-големият щатски град, където шестцифрената сума ще ви купи едва 27 кв. м. жилищна площ. Цената за квадратен метър е при непосилните 37 040 щатски долара.

Сидни, Австралия

Водещият град в Австралия се отличава с едни от най-недостъпните цени на имотите в света. С един милион долара ще си купите едва 40 кв. м. жилищна площ, или цената е 25 000 долара за квадратен метър.

Шанхай, Китай

Силното поскъпване на имотите в големите китайски градове през последните години, направиха цените на имотите в Шанхай недостъпни за средната класа. Един милион долара купуват в града 46 кв. м. жилищна площ. Квадратния метър излиза по 21 740 долара.

Париж, Франция

Следва столицата на любовта, където хората наистина живеят натясно. И това е разбираемо предвид на факта, че с един милион долара ще си купите имот с площ от 57 кв. м., или цената за квадратен метър е при ниво от 17 540 долара.

Лос Анджелис, САЩ

В един от най-големите щатски градове, с един милион долара ще си купите 65 кв. м. жилищна площ, или цената за квадратен метър е 15 380 долара.

Рим, Италия

По-скъпи дори от имотите в Токио, са тези в италианската столица - Рим. Там един милион долара купуват 74.7 кв. м., или цената е 13 386 долара за кв. м.

Токио, Япония

Всички знаем, че имотите в Токио са много скъпи, а пространството много ценно. Знаете ли обаче, че един милион долара ще ви купи имот с площ от 83.1 кв. м., в японската столица. Това прави по 12 033 долара за кв. м.

Мумбай, Индия

В столицата на Индия, шестцифрената сума ще ви купи имот с площ от 98.9 кв. м. Това прави квадратния метър с цена от 10 111 долара, или за пръв път сумата става петцифрена.

Сао Паоло, Бразилия

Недостъпни са имотите и в един от водещите бразилски градове. Там един милион долара ще ви купят имот с големина в размер на 196 кв. м., или цената за квадратен метър е при ниво от 5 102 долара.

Кейп Таун, ЮАР

Тази голяма на пръв поглед сума, ще ви купи имот с площ от 255 квадратни метра във водещия град в ЮАР. Или казано по друг начин, цената за кв. м. е в размер на 3 921 долара.