Съоснователят на Alibaba Джо Цай се оказа купувачът на един от най-скъпите апартаменти в САЩ. Неговото име беше посочено от източници, цитирани от CNBC, след като се заговори за мистериозния нов собственик на апартаментът в Манхатън, продаден за 157 милиона долара.

Срещу тази цена Цай е получил два апартамента в скъпия район на Ню Йорк на улица в близост до Сентрал Парк. Тази сделка се смята за третата най-голяма на американския пазар досега.

Най-скъпата покупка в страната досега се намира в същата сграда, в която Цай е купил двете жилища. Тя беше извършена от Кен Грифин през 2019 година, като стойността на апартаментът беше от 238 милиона долара.

Сделка за $238 милиона: Милиардер купи най-скъпия имот в Щатите

Сделка за $238 милиона: Милиардер купи най-скъпия имот в Щатите

Той е разположен на 3 етажа в небостъргач в Манхатън

Според информацията съоснователят на Alibaba е купил два имота на 60-ти и 61-ви етаж в небостъргача с гледка към Манхатън и Сентрал Парк.

Джо Цай е роден в Тайван и е учил в Ню Джърси в САЩ. През 90-те години той работи като адвокат в Ню Йорк. След основаването на Alibaba живее между Сан Диего и Хонконг. Той има канадско и хонконгско гражданство.

Цай е мажоритарен собственик на американския баскетболен клуб Бруклин Нетс от 2017 година.