Съоснователят на Oracle Лари Елисън си купи имение в Палм Бийч, Флорида. за 80 милиона долара. Домът е с площ 15 000 квадратни метра има седем спални, 11 бани, домашно кино и плувен басейн, предава Business Insider.

Милиардерът купува жилището от мениджъра на хедж фондове Гейб Хофман, който го е пуснал на пазара през юни 2020 г. за 79,5 милиона долара.

През декември Елисън заяви, че се е преместил от Калифорния на хавайския остров Ланай, който притежава. "Преместих се в щата Хавай и ще Zoom, за да работя от остров Ланай", заяви той.

Лари Елисън за първи път влезе в клуба на милиардерите, чието състояние надхвърля $100 милиарда

Лари Елисън за първи път влезе в клуба на милиардерите, чието състояние надхвърля $100 милиарда

Той остава шестият най-богат човек на планетата

Новият му имот в Палм Бийч е третият по големина парцел на брега на океана в окръг Палм Бийч, според обявата. Имението се намира в затворена общност, наречена Seminole Landing, която има 24-часова охрана.

В обявата е посочено още, че имението в Палм Бийч е един от малкото имоти във Флорида, който може да се достъпи с хеликоптер. Къщата е построена през 1998 г. и е в тоскански стил.

Най-новата покупка на Елисън е още една част от впечатляващата колекция от имоти на милиардера.

Той притежава и голямо имение в Уудсайд, Калифорния, и дом в Сан Франциско, множество жилища в Малибу и няколко имота на езерото Тахо.