Имение с площ 8 500 квадратни метра в югоизточната част на Мармарис. Така накратко може да се опише мистериозният палат на турския президент Реджеп Таип Ердоган.

Той е построен през 2019 г. и досега не е бил известен на обществеността. Неотдавана турски архитект разкрива снимки на палата, пише ahvalnews.com., позовавайки се на в. Sözcü.

Може да бъде изображение с на открито и дърво

източник:Facebook

Конструкцията се простира в пет сгради. Имението разполага с плувен басейн и частен плаж. Архитектът Шефик Биркие, проектирал комплекса, е споделил споделил снимки на двореца. Според различни съобщения палатът се оценява на 74 милиона долара.

Според Süddeutsche Zeitung имението разполага с луксозни двуетажни сгради с кабинет и дневни, спални в неоосмански стил, помещения за обслужващия персонал, джамия.

Снимките на комплекса идват на фона на растящата бедност в страната. Цените на хранителните стоки, електроенергията и природния газ се увеличава значително.

 Най-тайният и добре охраняван имот в Русия - дворецът на Путин за $1,35 милиард

Най-тайният и добре охраняван имот в Русия - дворецът на Путин за $1,35 милиард

Разследване на руския опозиционер Алексей Навални разкрива интересни подробности

Според местни медии може би по-смущаващо за Ердоган е, че снимките на лятното му имение бяха публикувани малко след като съпругата му Емине посъветва хората да намалят порциите храна.

Нейните коментари доведоха до редица критики, като много от критиците подчертаха вкуса й към луксозните марки.

Това не е единственото луксозно приложение на президента. Birkiye е името на известния президентски дворец на Ердоган в Анкара на стойност 615 милиона долара. Строежът беше съпроводен от редица критики като например фактът, че 50 000 дървета са били изкоренени, за да отстъпят място на президентската лятна резиденция.

Депутатът в опозиция Бурак Ербай заяви, че турският народ е "болен и уморен" от такова лицемерие от страна на лидерите на страната си.

"Тук не става въпрос само за двореца, или палата в Анкара. Става въпрос за всички частни самолети, джетове. Докато хората едва успяват да си позволят да сложат хляб на масата, целия този лукс и екстравагантност ги ядосват", каза той пред сайтът National.