Броени дни преди края на 2020 г. офис пазарът у нас се похвали с най-голямата си сделка за тежката година. Всички компании на "Алианц България Холдинг" ще се съберат под един покрив — този на Park Lane Office Center, който се изгражда в столичния квартал "Хладилника".

Park Lane Office Center ще предложи общо 23 500 кв. м. офис и търговски площи, разделени на 11 етажа. Общата застроена площ ще бъде 35 000 кв. м с етажна плоча 2 200 кв. м., от които 1 913 кв. м. използваема офис площ. От тях българските дружества на германския гигант Allianz ще заемат 6 000 кв. м и три етажа.

"Събирането на компаниите от групата на "Алианц България" под един покрив е от изключителна важност за корпоративната ни култура. Във времена на пазарни предизвикателства е важно клиентите ни да бъдат обслужвани и служителите ни да работят в здравословна офис среда и място за общуване от най-модерен тип", заяви Йоанис Коцианос, председател на Изпълнителния комитет на "Алианц България Холдинг".

На партера на сградата ще бъдат разположени модерни центрове за обслужване на клиентите - банков офис, застрахователен и пенсионно-осигурителен офис, както и център за регистрация на щети и огледи на автомобили.

"За нас знаков наемател като "Алианц" е още едно важно признание за качеството на офис сградата, която изграждаме. Радваме се, че това е най-голямата сделка за 2020 г. в сегмента на офис площи в България и то за срок от 10 години. Вярваме, че модерният Park Lane Office Center ще допринася за по-голяма синергия в екипите на наемателите ни и отлични бизнес резултати", коментира Таня Косева-Бошова, управляващ партньор в Park Lane Developments.

Компанията, която изгражда сградата, е част от AG Capital — широко позната с Polygraphia Office Center и редица други проекти в областта на инвестициите, управлението и продажбата на имоти. Сградата, намираща се в близост до мол Paradise Center и най-голямата частна болница у нас Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, ще приюти до 2 500 служители.

Очаква се сградата да бъде завършена до средата на 2021 г.

Модерната офис сграда ще разполага и с две подземни нива, където ще има около 400 паркоместа за автомобили, зарядни за електромобили, специални места за велосипеди и дори бани за тези, избрали да дойдат на работа на две гуми.

Концепцията е дело на архитектурно студио Planning, с водещ архитект Илиан Илиев - компания, която е проектирала едни от най-мащабните търговски и бизнес сгради в Българяи, заедно с Chapman Taylor от Великобритания.

Интериорният дизайн е възложен на VIArchitects, която ще подготви и новия вид на вътрешните пространства на Megapark.

Стойността на проекта е около €30 милиона, а във финансирането участва "Райфайзенбанк България"