Технологичният милиардер Лари Елисън обяви своето имение на брега на океана в Палм Бийч, Флорида, за продажба на цена 145 милиона долара. Преди малко повече от година, той го купи за 80 милиона долара, предаде Mansion global. Преди два месеца съоснователят на Oracle купи още по-голямо имение в близкия район Маналапан в окръг Палм Бийч за 173 милиона долара от интернет предприемача Джим Кларк, става ясно от регистрите.

Имотът, който милиардерът продава е разположен в комплекс от затворен тип Seminole Landing и разполага с частен плаж, според агенциите по недвижими имоти. Това е един от най-големите парцели на брега на океана в окръг Палм Бийч и един от малкото имоти във Флорида, където някой може да кацне и излети с хеликоптер, според Дъглас Елиман от агенция за недвижими имоти. Къщата е в тоскански стил и разполага със седем спални, домашно кино изба. Имотът включва и тенис корт.

Елисън закупи имота през април 2021 г. от мениджъра на хедж фондовете Гейб Хофман, основателят на Accipiter Capital Management. Хофман пък е закупил основния парцел през 2012 г. за 17,5 милиона долара и е обявил къщата през 2020 г. за 79,5 милиона долара.

Seminole Landing, който има 24-часова охрана, се намира до голф клуб Seminole. Там се извършиха поредица от големи сделки през последните две години. Миналата година мениджърът на хедж фонд Игор Тулчински купи за 39,5 милиона долара имение в Seminole Landing. През 2020 г. Робърт Ф. Смит, милиардер, изпълнителен директор на фирма за частен капитал купи две къщи там от предприемача Ръс Уайнър, занимаващ се с енергийни напитки, за 48,19 милиона долара.

Лари Елисън е известен и като ценител и притежател на големи имения в райони на високи цени като Малибу, Калифорния, езерото Тахо, Силициевата долина и на хавайския остров Ланай. Покупката на имението Маналапан миналата година постави нов ценови рекорд за жилище във Флорида.