Въпреки забавянето и предизвикателствата, които тази година ни предлага, летният сезон започна. Част от хората все още се притесняват да планират своята почивка, но други с нетърпение искат да се откъснат от еднообразното ежедневие след месеците на изолация. Винаги е важно да заложим на сигурността и да помислим за застраховка при пътуване извън страната. Въпреки вълнението, щастието и тръпката, породени от пътуването, могат да възникнат непредвидени обстоятелства, които да попречат на неповторимото ни преживяване.

Вероятно всеки от вас се е сблъсквал с неприятни ситуации като дълго закъснение на полет, загубен багаж и дори загубени лични документи. Застраховката при пътуване в чужбина "Смарт Турист", която Теленор предлага, ще се погрижи в тези случаи да получите подкрепа.

"Смарт Турист" ще подсигури пътуването ви в чужбина, като ви помогне и обезпечи при нужда от спешни медицински и дентални услуги, загубени лични вещи, багаж и/или документи, закъснения, правни разходи и проблеми с вашия автомобил.

Едно от предимствата ѝ е, че може да бъде сключена изключително бързо и удобно през мобилното приложение MyTelenor, като единственото условие е да сте на територията на България. Също така може да бъде сключена и на място в обозначените със специален знак търговски обекти на оператора. След това застраховката "Смарт Турист" се активира автоматично, когато мобилният ви номер бъде засечен в роуминг. От момента, в който телефонът ви е засечен в чужда мрежа, имате 4 часа на разположение, за да откажете покритието по застраховката за конкретното пътуване или да посочите общо 10 лица, които да бъдат застраховани по време на пребиваването извън страната.

Плащането също е изключително удобно - няма месечна такса за застраховката. Цената се начислява към месечната ви сметка за мобилни услуги, а таксуването е само за дните, в които сте били в чужбина и сте избрали да имате покритие.

Застраховката не покрива бизнес пътувания, пътувания с цел зимни спортове, както и круизи. В тези случай трябва да откажете покритието ѝ в първите 4 часа, за да избегнете начисляване на премии. Също така застраховката няма да подсигури пътуването ви в държави за които МВнР е издало предупреждение за въздържане от всякакви пътувания, дестинации без мрежово покритие, и територии, за които са в сила ограничения с международни актове.

Детайлна информация за застраховката при пътуване в чужбина "Смарт Турист", която Теленор предлага като застрахователен агент на Чъбб Юръпиън Груп СЕ, можеш да откриеш на официалната страница на оператора www.telenor.bg.

Не забравяйте, че застраховката при пътуване винаги си заслужава. Тя е вашият предпазен колан, докато пътешествате в чужбина.

Приятно пътуване!

Снимка 489746

Съдържание от Теленор България